Neem contact met mij op:

Zoeken

Agenda

Robert Mapplethorpe: een perfectionist

door Frank Franco
Expositie

> READ ENGLISH VERSION HERE.

Alom beschouwd als een van de meest invloedrijke fotografen én kunstenaars van de twintigste eeuw, liet Robert Mapplethorpe een overvloed aan werk na, voor zijn onverwachte dood in 1989. Nu, 20 jaar na zijn dood, zal zijn werk in de Kunsthal opnieuw menigeen verblijden. 

'Robert Mapplethorpe: een perfectionist' is de eerste grote tentoonstelling in Nederland, geheel toegewijd aan zijn werk. De tentoonstelling laat 200 werken zien vanaf zijn eerste periode tot zijn later werk, een indrukwekkend overzicht van zijn gehele carrière. Zelfportretten, portretten van bekendheden en vrienden en naakportretten, brieven en boeken schijnen een mooi licht op zijn werkthema's.
 
De verschenen film over zijn leven 'Mapplethorpe: Look at the pictures' (lees hier de recensie van Teun Botterweg), geeft een beeld van zijn leven als artiest, verteld door diegenen die hem het beste kenden. Mapplethorpe zelf geeft commentaar in de film.

In 1989 zorgde het werk van Mapplethorpe voor controverse in de Verenigde Staten. Meningen over wat kunst  behelst en waar publiek (fondsen)geld aan besteed zou moeten worden, liepen uiteen. Moralisten en kritikasters slagen uiteindelijk niet in hun doel.

De kunstwereld heeft uiteraard altijd bestaan uit controversele figuren en magische kunstenaars, maar zelden daagt werk meer uit om meer van onszelf te ontdekken dan bij het werk van Mapplethorpe. Zijn werk is het resultaat van een toegewijde ambitie dat niet alleen de status verheft van fotografie tot kunst, maar tevens een verhaal vertelt dat voor altijd invloed heeft op de kunst- en fotografiewereld. Zorg dat je het niet mist!

De expositie 'Robert Mapplethorpe: een perfectionist', is van 22 april tot 27 augustus te zien in de Kunsthal Rotterdam. Kijk voor meer informatie op de website van de Kunsthal.

Advertentie:

  

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Robert Mapplethorpe: een perfectionist


WANNEER:

22 april - 27 augustus 2017.

WAAR:
Rotterdam Kunsthal,
Museumpark, Westzeedijk 341
Rotterdam.

MEER INFORMATIE:
Kijk op de website van de Kunsthal.