Neem contact met mij op:

Zoeken

What's happening?

Nominatie The Hang-Out 010

door de Redactie
Actueel

The Hang-Out 010 is genomineerd is voor de Jos Brink Innovatieprijs 2017. De Jos Brink Prijs prijs is een initiatief van het Ministerie van OCW en wordt iedere twee jaar toegekend aan een persoon of organisatie die zich inzet voor de acceptatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen. De prijs wordt uitgereikt op zondagmiddag 21 mei 2017 in het Oude Luxor Theater in Rotterdam. 

Drie jaar geleden begon The Hang-Out 010 als een idee waarmee meegedongen werd naar de lokale RET Aardig Onderweg Award. Na het winnen van deze prijs, waarmee The Hang-Out 010 in 2014 kon starten, is het voor deze organisatie zeer snel gegaan.

The Hang-Out 010 heeft zich ontwikkeld tot een veilige huiskamer waar LHBTI (lesbisch, homoseksuele, biseksuele, transgender, intersekse) jongeren van allerlei achtergronden, culturen en religies elkaar kunnen ontmoeten, steun bij elkaar kunnen vinden en gewoon zichzelf kunnen zijn en 'hangen'.

“Soms krab ik me achter de oren en ben ik enorm dankbaar voor alle jongeren die zich openstellen voor onze projecten en onze veilige haven. Jongeren die we zien veranderen in jong volwassenen vol zelfacceptatie, zelfvertrouwen en liefde voor de community. Deze nominatie was dan ook nooit tot stand gekomen zonder hen, alle vrijwilligers, bestuursleden en partners door de jaren heen die een bijdrage hebben geleverd aan The Hang-Out of er gewoon waren met mooie verhalen waardoor we door zijn blijven gaan. Deze nominatie is daarom ook voor ons allemaal,” aldus Gert-Jan Verboom, oprichter van The Hang-Out 010.

De jury voor de Jos Brink Prijs 2017 bestaat dit jaar uit Paul de Leeuw (voorzitter), Valentijn de Hingh (model, dj en columnist), Jan Taminiau (modeontwerper), prof. dr. Gloria Wekker (emeritus hoogleraar gender en seksualiteit) en dr. Lisette Kuyper (SCP-onderzoeker LHBTI-emancipatie).

Vanuit GayRotterdam feliciteren wij onze vrienden van The Hang-Out 010 natuurlijk van harte met deze zeer verdiende nominatie, en we gaan duimen op 21 mei.

Naschrift redactie: De Jos Brink Innovatie Prijs 2017 werd toegekend aan Beyong Veldkamp.


ROTTERDAM | MEI 2017

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.