Neem contact met mij op:

Zoeken

What's happening?

Opening nieuwe Rotterdamse gaysauna vertraagd

door Alex van Hulst
Actueel

Je zult het inmiddels wel vernomen hebben: de opening van de nieuwe Rotterdamse gaysauna Waterman is vertraagd. Zou het eerst nog najaar 2015 worden, nu (halverwege 2017) is de sauna nog steeds niet open. We belden even met eigenaar Richard Keldoulis over de stand van zaken.

Veel zaken hebben te maken met de beperkingen van het vergunningenbeleid in Rotterdam. Is dat ook de reden dat Sauna Waterman nog altijd niet open is?
Richard: “Integendeel. We hebben volop medewerking van de gemeente Rotterdam gekregen. Uit alles blijkt dat ze ons graag zien komen. Het probleem ligt echter bij het gebouw zelf. Het is een oud gebouw, en de mensen die de oude sauna Spartacus kennen, weten in wat voor staat het gebouw was.”

Dus dat betekent dat de verbouwing nog groter wordt dan je vooraf aannam?
Richard: “We moeten sowieso de vloeren versterken. Met betrekking tot de fundering is er nog volop onduidelijkheid. We zijn bezig om advies in te winnen van een derde (onafhankelijke) constructiepartij. Wat daar uitkomt is nog niet helemaal duidelijk. We weten dus ook nog niet wanneer we eindelijk open kunnen.”

Sauna Waterman staat in de steigers.

Wat heb je voor ogen als het straks helemaal klaar is?
Richard: “Absolute state of the art. Wie onze sauna in Amsterdam kent (Richard is ook mede-eigenaar van de Amsterdamse NZ-sauna, red.) weet dat we van modern, strak en stijlvol houden. Drie verdiepingen met een grote loungeruimte, massagegedeeltes, douches en alle moderne saunafaciliteiten. Maar we gaan er bijvoorbeeld ook een kleine keuken in bouwen."

Tot slot: je bent al een aantal jaar bezig met dit project. Zakt de moed je niet onderhand in de schoenen?
Richard: “Het is inmiddels een heel traject, maar de verbouwingsplannen liggen helemaal klaar en wij staan te popelen om echt te beginnen. Ons enthousiasme voor dit project is er zeker niet minder om geworden!"

Gaysauna Waterman bevindt zich op de hoek van de Nieuwe Binnenweg en de 's Gravendijkwal, op de plek waar voorheen Spartacus zat. GayRotterdam.nl volgt de ontwikkelingen van de verbouwing op de voet.

> MAAK OOK KENNIS MET SAUNA FINLAND.
> LEES OOK: OP BEZOEK BIJ THE MOODS BAR.


Advertentie:

  

Gepubliceerd door Theo op
Laat sauna Waterman snel open gaan, velen, net als ik, wachten er op in Rotterdam en daarbuiten!!
Gepubliceerd door Ron op
Misschien nog maar eens bellen? Er is geen activiteit waar te nemen (helaas).
Gepubliceerd door Daniel op
Hopelijk snel open en hopelijk net zo gezellig als Spartacus liefst met dezelfde personeel en knus niet zo van komen je ding doen en weggaan zoals bij Finland...
Gepubliceerd door Marin op
Ik wacht al tijdje op opening van deze sauna. In A'dam zijn altijd dezelfde mensen.
Gepubliceerd door Ray op
Ik zou graag willen dat sauna voor eind december opengaat.
Ik wil graag negroïde kerels ontmoeten zoals mij.
Gepubliceerd door Ronald Weijts op
Rotterdam wereldstad, aanbevolen in menige reisgids.
Maar zonder nachtsauna. Zijn we toch een preuts dorp?
Gepubliceerd door Thijs op
Nu bijna 2018. Is er een update hoe de zaken ervoor staan en gaat deze sauna überhaupt er nog wel komen?
Gepubliceerd door Bas op
Weet iemand als dezelfde personeel daar dan weer gaat werken?
Gepubliceerd door Clemens op
Mensen,
de sauna gaat wel open en de spullen staan er al qwa inrichting met sfeervolle verlichtingen.
Even geduld, vertrouwen hebben en het zal een prachtige sauna worden net als in AMSTERDAM NW.

M.vr.gr,

Clemens.
Gepubliceerd door Jan op
Hey People,

Clemens heeft gelijk de spullen staan er met prachtige verlichting dus je zaad nog even geduldig opsparen voor mega-horse lading.

Het zal een mooie sauna worden.

Ciao !

Jan.
Gepubliceerd door Tim op
Weet íemand hoelang we nog geduld moeten hebben? En nu alles luxer en mooier wordt betekent dat dan ook dat de prijzen stijgen? Ik hoop het niet, ben net geen student meer en tot 23 jaar kon je voor goedkopere tarief binnenkomen in de voormalige sauna.hoop dat dat nog zo is
Gepubliceerd door Smith op
when is the opening ? 24h in the weekend?? any news?
Thanks
Gepubliceerd door Martin op
Kunnen jullie eens een update geven wat betreft de voortgang in de bouw/opening van de beoogde nieuwe sauna "Waterman"
Ook deze site moet natuurlijk kunnen zorgen voor updates en juiste informatie die actueel is anders zullen bezoekers van deze website ook denken"wat een achterhaalde informatiebron"
Gepubliceerd door Clemens op
Mensen,

Het zal zekere wachten waard zijn. (Tim 3rd), weet het niet het zal een prachtige, luxe sauna worden en de prijzen mogen best hoog zijn t.o.v. de kwaliteiten. Dan zal er ook betere publiek zijn .

Even geduld nog.

Dag, M.vr.gr,

Clemens
Gepubliceerd door Merijn op
Wanneer gaat ie open ??
Gepubliceerd door Markie op
Het duurt wel heel erg lang en er is geen geluid. Komt er nog lichten een bericht uit de tunnel wanneer Rotterdam weer een waardige gay sauna krijgt?
Gepubliceerd door Stefan op
Hallo,
Sauna is nog steeds in verbouwing?
Dit allemaal omdat er veel luxe komt,betekent dit dan ook dat de prijzen omhoog gaan? Ik hoop het niet ben maar een student en als dat zo is dan ga je krijgen dat alleen ouderen daar dan komen of homo's met geld. Finland is al een sauna waar veel ouderen komen en daar ga ik al niet.
Gepubliceerd door Big dick op
Weet íemand hoe het met de parkeergelegenheid zit daar? Was al niet veel en wat er was,was/is betaald.
Gepubliceerd door Erik op
Als het luxe gaat worden dan hoop ik dat het ook toegankelijk gaat worden voor minder validen. Bijvoorbeeld met een lift.
Gepubliceerd door Joop op
In de directe omgeving was en is het sowieso betaald parkeren en tarief valt reuze mee en is niet belachelijk hoog als in Amsterdam.
Gepubliceerd door Anoniem op
Weet íemand wat er gebeurt is met het personeel dat daar werkte? Kan me herinneren dat Tim en Pim (stelletje) daar werkte en een man met bril en een wat forsere kok. Ieder geval wij hier hebben geduld na wat ik gelezen heb wordt het een mooie sauna.
Gepubliceerd door Martijn op
Wat zijn de stand van zaken?
@Anoniem: Tim en Wim is het trouwens,ken ik, die jij bedoeld,lekkere kerels zijn dat vooral Tim,ben ook benieuwd.
Hopend op een reactie.
Mvg
Gepubliceerd door tratamento para ejaculação precoce op
Age desde 2012 com método Deva Nishok. http://farm3.static.ahovey.4pets.es/php.php?a%5B%5D=%3Ca+href%3Dhttps%3A%2F%2Fdve-mz.com%2Festimulantescomoagemnoorganismo%2Festimulante-jumentinho%2F%3Eafrodisiacos+masculinos%3C%2Fa%3E
Gepubliceerd door Ronaldo op
Hallo Richard Keldoulis,

gaat sauna Waterman er werkelijk komen? want er is geen enkel leven waar te nemen op de 's Gravendijkwal. Waarom neem je sauna Finland niet over, voordat het daar in elkaar stort. Hoop op je antwoord, ik spreek namens velen.
Gepubliceerd door bernard op
Ja, Richard Keldoulis hoe staat het nu? Prachtige sauna in Amsterdam heb je maar hier in Rotterdam zien we niets nada noppes.
Gepubliceerd door Bottom op
Ja, wat Ronaldo zegt neem Finland over. Het is daar gedateerd,ouderwets grote ruimte met geen goede invulling...we gaan langzaamaan richting een jaar (wachten of langer zelfs)
Gepubliceerd door Dennis op
Wordt hier nog geïnformeerd over hoe de stand van zaken zijn? Ik verneem niks en het eerste bericht hier is van augustus 2017 bijna een jaar geleden...kan iemand een update geven?

PS: sauna Finland is ook wel aan een verbouwing toe,vooral die witte gedateerde tegels en maar 2 douches op een capaciteit van 25-50 man is te weinig en boven kan meer luxe en zitplaatsen gecreëerd worden
Gepubliceerd door Frans op
Hoop echt dat hij snel open gaat voor zo stad als Rotterdam is het aanfluiting dat er geen luxe gay sauna is. Jammer voor de mensen die het te duur gaan vinden die moeten dan maar in Finland blijven. Ik vind luxe welkom al word de prijs 30 euro. Houd veel minder publiek weg en geen contant geld meer. En parkeren kan wel in de stad maar is af te raden het ov metro is snel of je pakt de fiets.
Veel succes met de verbouwing en tot ziens mij heb als klant al.G2
Gepubliceerd door Guest op
De sauna gaat nite door !!! Net met manager gesproken ... rotterdam is geen homo stad... dus
Gepubliceerd door Jack op
Ik denk dat het niet doorgaat.en Frans ik vind dat de sauna voor iedereen beschikbaar moet zijn zeker als sommige van ons niet naar Finland willen gaan en als j uil jij met de fiets kan gaan prima maar niet iedereen woont om de hoek of in de buurt
Gepubliceerd door Danny op
Hallo kan iemand een update geven? Het blijft opeens erg stil hier.
Gepubliceerd door lieuwe op
Helaas ... het gaat niet door, hoorde ik.
Het gebouw kan het gewicht niet aan:
(Er was niet voor niets een blokhut sauna en plastic jacuzzi destijds ...)
Had wel eerder gemeld mogen worden!
Gayrotterdam volgt het nieuws dus niet echt op de voet, jammer!
Gepubliceerd door Versa op
Gaat het echt niet door? Als dat zo is dan kon dat wel doorgegeven worden door een bericht hier te plaatsen. Weer jammer dit. Waar moet ik nu naartoe? Finland? No tnx,te veel ouderen daar,achterstallig onderhoud,kan wel een verbouwing gebruiken,wat te ver voor mij. Nouja dan maar weer gaan grinderen of bullchatten...
Gepubliceerd door Xxl op
Jammer of gaat het toch hopelijk door?
Wil bottoms ontmoeten en doorpalen..
Afspreken op bull is altijd fake...
Misschien een andere locatie in Rotterdam? Of alles gewoon bij het oude laten? Was niks mis mee behalve de vergunning.personeel,ruimte,gezellugheid was top
Gepubliceerd door Tropical op
Nederland, voorheen het land van "vrijheid en gelijkheid" hahahaha maar nu is dat helemaal belachelijk, Rotterdam zou "De islamitische stad Rotterdam" moeten worden genoemd, als in het verleden Holland werd gekenmerkt als zijnde de voorhoede van de voorhoede in mensenrechten, socialisme en gelijkheid voor allen in deze tijden die de voorgeschiedenis zijn volgt nu de stappen van de Verenigde Staten van Amerika en wordt een totalitaire kapitalistische staat, vol hypocrisie en sociale ongelijkheid, waar de rijken rijker zijn en de armen meer miserabel en onbeschermd, met zijn politieke en sociale systeem dat alle goede dingen vernietigt die onze vorige regeringen ooit bouwden, dat is volstrekt zielig, ik doe een beroep op de mensen en de boerenburgers worden wakker en ondernemen actie de verandering naar een beter verleden is in onze handen.
Gepubliceerd door Tropical op
Nederland, voorheen het land van "vrijheid en gelijkheid" hahahaha maar nu is dat helemaal belachelijk, Rotterdam zou "De islamitische stad Rotterdam" moeten worden genoemd, als in het verleden Holland werd gekenmerkt als zijnde de voorhoede van de voorhoede in mensenrechten, socialisme en gelijkheid voor allen in deze tijden die de voorgeschiedenis zijn volgt nu de stappen van de Verenigde Staten van Amerika en wordt een totalitaire kapitalistische staat, vol hypocrisie en sociale ongelijkheid, waar de rijken rijker zijn en de armen meer miserabel en onbeschermd, met zijn politieke en sociale systeem dat alle goede dingen vernietigt die onze vorige regeringen ooit bouwden, dat is volstrekt zielig, ik doe een beroep op de mensen en de boerenburgers worden wakker en ondernemen actie de verandering naar een beter verleden is in onze handen.
Gepubliceerd door Rudie op
afgezien of het er wel of niet komt.... maar beweren dat je door hogere entree gelijk beter publiek krijgt ? Wat een belediging, wat een arrogantie. Er zijn ook klootzakken met geld, kijk maar in de wereld om je heen. Misschien is het nier door kunnen gaan wel het karma van de Arrogantie.
Gepubliceerd door Xxl op
Allemaal berichten maar nog (niet) duidelijk of het er komt.

Dus weet iemand het?
Komt de sauna er: JA of NEE

Is de verbouwing stop gezet of wordt alles weer weggehaald?

Misschien een optie ergens anders in Rotterdam?
Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


RICHARD KELDOULIS
Wellicht zegt de naam Richard Keldoulis je niet direct wat, maar in Amsterdam is de Australiër een bekende verschijning. Hij kwam op 28-jarige leeftijd naar Amsterdam en werd al snel actief in onze hoofdstedelijke gayscene. Zo had hij de Pink Point Gay Kiosk in Amsterdam, en richtte hij de DragQueen Olympics op. Onder zijn alter ego Jennifer Hopelezz maakt Richard zich eveneens hard voor het beschikbaar stellen van het middel PrEP.

Naast de NZ-Sauna is Richard ook nog eigenaar van Club Church in Amsterdam, en bestuurt hij de stichting GALA, waarmee hij de zichtbaarheid van de LHBTI-community in Amsterdam tracht te vergroten.